Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Κα Γιαννακάκου η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ του Τζανείου Νοσοκομείου και πολλά υποσχόμενη στις επόμενες εκλογές υποψήφια βουλευτής Πειραιά με τη ΝΔ

Βέβαια όλοι στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά γνωρίζουμε το χωρίς προηγούμενο ΒΗΣΜΑΤΙΚΟ διορησμό του Καρδιολόγου Ευάγγελου Πισιμίση, απο τον ατσαλάκωτο Υπουργό κο Αβραμόπουλο, στη θέση της ανύπαρκτης ακόμα 2ης καρδιολογικής κλινικής. Η νέα Διοικήτρια κα Γιαννακάκου μέσα στη γενικότερη "διευθέτηση" χώρων δρομολογεί τη δημιουργία για το κο Πισιμίση ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ για να ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ μιας και ο τελευταίος δεν έχει ακόμα κλινική και αντικείμενο. Στα πλαίσια αυτά κυκλοφόρησε σε όλο το Τζάνειο Νοσοκομείο και ήρθε και στα χέρια μας η παρακάτω επιστολή όλωντων καρδιολόγων του Τζανείου:

Προς: 1. Το Διοικητικό Συμβούλιο Τζανείου Νοσοκομείου
2. Το Επιστημονικό Συμβούλιο

Θέμα: 1. Εφαρμογή του νέου νόμου περί πολυδιευθυντικού συστήματος.
2. Προσωρινή αναστολή συγκρότησης και λειτουργίας 2ης καρδιολογικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου


Σχετικά με τη εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου περί πολυδιευθυντικού συστήματος, καθώς και τη προσπάθεια συγκρότησης και λειτουργίας 2ης καρδιολογικής κλινικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, έχουμε να παρατηρήσουμε τα κάτωθι:
Η καρδιολογική κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά από 20ετίας και πλέον έχει καταξιωθεί στον ελληνικό και διεθνή χώρο για το κλινικό, διδακτικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο. Για την καταξίωση αυτή συμβάλλαμε όλο το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής.
Σας βεβαιώνουμε ότι τα διάφορα υποτμήματα της καρδιολογικής κλινικής (υπερηχογραφικό, συγγενών καρδιοπαθειών, αντιυπερτασικό, αιμοδυναμικό κλπ) είναι από τα πιο καταξιωμένα στον ελληνικό χώρο για τη σημαντικότατη συνεισφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα υποτμήματα αυτά αποτελούν, σύμφωνα και με διεθνείς δείκτες, πρότυπα για τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των καρδιοπαθών καθώς επίσης και φυτώρια άρτιας εκπαίδευσης νέων καρδιολόγων.
Υπάρχει εξάλλου μια αρμονική συνεργασία μεταξύ όλων των παλαιών και νέων καρδιολόγων με αποτέλεσμα την κατά το δυνατόν άριστη αντιμετώπιση των εκτάκτων και τακτικών καρδιολογικών περιστατικών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε ότι με την εφαρμογή του πολυδιευθυντικού συστήματος θα πρέπει να λειτουργήσει ένας ενιαίος καρδιολογικός τομέας. Με αυτή τη ρύθμιση δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αντιμετώπιση των ασθενών, στην εκπαίδευση των ειδικευομένων καρδιολόγων, αλλά και στη καθημερινή τέλεση του έργου μας.
Αντί των επιλεκτικών, προκλητικών και ίσως αυθαίρετων κτηριακών επισκευών, χρειάζεται άμεσα να ξεκινήσουν και να περαιωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα έργα στα παλαιά χειρουργεία, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, οι υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις της καρδιολογικής κλινικής μπορούν επιεικώς να χαρακτηριστούν ως απαράδεκτες.
Τυχόν σκέψεις για διχοτόμηση των υποτμημάτων (υπερηχογραφικό, συγγενών καρδιοπαθειών, αντιυπερτασικό, αιμοδυναμικό κλπ) πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε μία καρδιολογική κλινική που δουλεύει για περισσότερο από 20 έτη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στη δημιουργία των δυσλειτουργιών αυτών καίριο ρόλο θα παίξουν οι υφιστάμενες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, γραμματειακής υποστήριξης και διαθέσιμων χώρων, ελλείψεις οι οποίες ήδη έχουν εμποδίσει τη λειτουργία άλλων τμημάτων του Τζανείου Νοσοκομείου.
Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνουμε την προσωρινή αναστολή συγκρότησης και λειτουργίας 2ης καρδιολογικής κλινικής, διότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ασθενείς και εργαζόμενους. Αντί αυτού επιθυμούμε, ενόψει και του από την 11-03-2009 νόμου περί πολυδιευθυντικού συστήματος, τη λειτουργία ενός ενιαίου καρδιολογικού τμήματος-τομέα με τους παλαιούς και νέους διευθυντές σε αρμονική συνεργασία για την καλύτερη προσφορά των υπηρεσιών μας στο κόσμο του Πειραιά και τους ειδικευόμενους νέους καρδιολόγους.
Εξάλλου δεν υπάρχει σήμερα στη ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η πίεση καρδιολογικών περιστατικών που πιθανώς υπήρχε προ 5-6 ετών, αφού στο μεταξύ δημιουργήθηκαν νέα καρδιολογικά τμήματα και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής (Θριάσειο, Αττικό Νοσοκομείο, Δυτικής Αττικής, Metropolitan κα). Επίσης και ο πρόσφατος νόμος περί πολυδιευθυντικού συστήματος και η ενίσχυση των εργαστηρίων για την όσο το δυνατόν συντομότερη νοσηλεία των ασθενών.
Με ιδιαίτερη τιμή οι ιατροί της καρδιολογικής κλινικής
Πειραιάς 08-07-2009

Η ολομέλεια του Επιστημονικού συμβουλίου απεφάνθει τα κάτωθι:

Η ολομέλεια του Επιστημονικού Συμβουλίου του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά σέβεται ασφαλώς την εκλογή του νέου διευθυντή Κου Ευάγγελου Πισιμίση με ότι αυτή συνεπάγεται. Εντούτοις λόγω της γνωστής σε όλους κατάστασης του κτηριακού, του εξοπλισμού και του υπάρχοντως προσωπικού, κρίνει ότι η συγκρότηση-λειτουργία νέας καρδιολογικής κλινικής υπό τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατη. Λαμβάνοντας υπόψιν το έγγραφο των γιατρών της καρδιολογικής κλινικής αλλά και τη κατάσταση πολλών ακόμη κλινικών του νοσοκομείου (Νευροχειρουργική, νευρολογική, γαστρεντερολογική, νεφρολογική) προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει άμεσα τις πρέπουσες πρωτοβουλίες για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων.
Μετά τιμής η ολομέλεια του Επιστημονικού Συμβουλίου


Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου δεν δέχθηκε προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου την παραπάνω πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου και προσπαθεί να δρομολογήσει νέα συνεδρία του Επιστημονικού Συμβουλίου στην οποία θα ληφθεί νέα απόφαση που θα είναι ευνοϊκή για τον φύλο της κο Ευάγγελο Πισιμίση.
Βέβαια η Κα Γιαννακάκου πρέπει να καταλάβει ότι και στα κομματικά λαδώματα και αλλησβερίκια υπάρχει ΟΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου